Casa Latinoamericana genåbner – interview med formanden

Interview med formanden Adrian Churruarin:

“Vi er i en forandringsproces og det er vigtigt at vi formår at tilpasse os til alt hvad der er sket det sidste års tid.”

Den nuværende formand for det latinamerikanske kulturhus Casa Latinoamericana talte om hans nye rolle i bestyrelsen, om kulturhusets nye planer for de kommende måneder og fremhævede at de unge er nøglen til udvikling af de fremtidige aktiviteter fra nu af. Opfordringen til at være frivillig er hermed åbent for 2021.

For nyligt har der været en omrokering i bestyrelsen, hvori du har fået en anden rolle end den du havde haft indtil nu, kommer dette til at have indflydelse på Casa Latinoamericanas arbejde for 2021-2022 i form af ændringer i jeres formål eller på andre punkter?

Nogle af bestyrelsens medlemmer har været med helt fra dengang foreningens opståen for mange år siden. Dette projekt ville ikke havde været muligt uden deres arbejde og forpligtelse, men det er også vigtigt at der foretages udskiftning eftersom vi har et bestemt valgperiode og vi er alle frivillige, og jeg vil være formand frem til 2022.

Dog vil jeg sige, at jeg bliver bakket op af en stærk gruppe mennesker og mine funktioner i dag er meget specifikke og målrettet. Ideen er at vi i denne ny etape skal bestræbe os på at få en mere flydende institutionel kommunikation som vil blive udført af en arbejdsgruppe som kun skal fokuserer på dette. Vi skal være mere synligt i de sociale medier, have vores ny hjemmeside oppe og køre og udover dette få fat i flere unge frivillige. Ideen er at de fremtidige funktioner bliver mere præcise i forhold til tidligere år hvor vi ikke var så mange og vi skulle fokuserer på flere opgaver.

Har I været i gang med renoveringsprojekter under hele denne lockdown periode,  hvad er der nyt at høre om Casa ?

Vi har udnyttet denne tid, hvor vi ikke kunne udføre alle vores aktiviteter, til at foretage nogle nødvendige renoveringer. Køkkenet kommer til at være fuldstændig renoveret og der vil være nye køleskabe, møbler og vil være mere funktionelt, eftersom vi er flere og flere som bruger den til hverdage.

Mødelokalet er blevet mere rummeligt så den kan bruges af flere personer ad gangen og udover dette har vi også fået et helt nyt elektronisk nøglesystem med digitale magnetkort.

Efter et helt år med pandemi har Casa Latinoamericana fået en gennemgribende renovering og er stadig med til et af de vigtige events i København, nemlig den latinamerikansk Festival med Cinemateket.

Hvilken rolle har Casa fået tilldelt i år? Kan I bruge flere friviliige?

I år er den latinamerikansk festival med Cinemateket er vokset med mange flere deltagere: blandt dem har vi Oxfam, Ibis, Efrin Gonzales og Sonamos Latinoamérica. Det er vigtigt for os at komme tættere på publikummet måske dem som kender os ved navn, men ikke har nogen form for tilknytning med Latinamerika eller simpelthen ikke ved hvad vi står for. Vi håber, at vi kan interagere mere med publikummet.

Billetsalget til festivalen er starter så køb jeres billetter allerede nu.

I år vil vi samarbejde med nogle artister som har været med før; Laisa og Ivan$ito. Vi har et meget godt samarbejde med Cinemateket, vi er i konstant dialog g prøver altid at finde den bedste måde som vi kan bidrage for at få den bedste festival. Selvfølgelig kan vi altid bruge flere frivillige som kan hjælpe under hele perioden som festivalen varer.

For at afslutte vores interview kan du fortælle hvad der kommer af udfordringer, projekter, samarbejde med andre foreninger, nye artister eller nye aktiviteter i Casa?

Vi er i en forandringsproces og det er vigtigt at vi formår at tilpasse os til alt hvad der er sket det sidste års tid.

Vores mål er at nå ud til de unge mennesker som jo er vores nutid og fremtid, ikke kun dem som har en naturlig tilknytning til Latinamerika, men også dem som bare har lyst til at deltage i vores talrige aktiviteter som vi udfører i løbet af hele året, uanset hvor de kommer fra.

Vi er altid åbne for at samarbejde med nye artister eller foreninger, som f.eks. København Bridgeklub som gøre brug af Casas faciliteter i et stykke tid nu. Der er en teatergruppe som er begyndt at bruge Casa og øver til et teaterstykke, noget vi aldrig har oplevet før. Sidste år lavede vi et samarbejde for første gang med CAF (Copenhagen Architecture Festival) og vi er meget tilfreds med den synergi, som er kommet ud af det. Vi har også et godt samarbejde med Copenhagen Jazz Festival selv om vi ikke kommer til at deltage i år. Vi er i gang med at sammensætte en række workshops og events som vi håber vi kan fuldføre i det der er tilbage af 2021, når vi ved nærmere besked om de regler og restriktioner vi skal forholde os til.

Søndag den 9. maj holdt vi genåbning i Casa fra kl 12-17 med vores traditionelle månedlig markedsdag og samtidigt fejrede vi Mors Dag. Se vores video fra denne dag på vores facebookside.

Note:

Latinamerikansk Filmfestival starter den 1. juni og varer helt frem til 1. Juli og man kan købe billetter allerede fra i dag af.

Det latinamerikanske kulturhus danner også hus for Dansk-cubansk forening og Valby Skakklub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *